Svensk heavy metal – In flames

12 sep

Den svenska heavy metalscenen har sedan tidigt 1980-tal haft ett starkt fäste bland svenska metal-fans. Begreppet heavy metal innefattar en rad variationer på musikaliska stilar inom rocken och det finns en bred spridning inom representationen inom de olika genreförgreningarna bland de svenska banden. Ett av de främsta och största är bandet In flames.

Sverige har blivit ett land att räkna med när det kommer till musikexport generellt, från ABBAS glansdagar till klubbmusik idag men också givetvis inom metal-genren.

Wikipedia uppger följande: Det svenska bandet In flames bildades 1990 i Göteborg och tillhör genrens förgrening death metal. En undergenre till heavy metal.

In flames räknas idag till ett av världens största band med en miljonpubilk. Bandet har sålt över 2,5 miljoner skivor världen över och är idag fortfarande en av Sveriges största musikexporter.

Bandet började spela på lokala klubbar i Göteborg med omnejd men snart spred sig ryktet om det stenhårda göreborgsbandet och publiken lät inte vänta på sig.

In flames är aktiva i skrivande stund och bandet har spelat världen över.

fitclub