Sweden rock festival

02 aug

Sweden rock festival är Sveriges största rockfestival och lockar årligen till sig tiotusentals besökare både från Sverige och stora delar av världen.

Festivalen startade 1992 men då under ett annat namn, först 1999 bytte festivalen namn till det numera välkända Sweden rock festival. Festivalen hålls i Sölvesborg och varar i 4 dagar.

Festivalområdet är stort och rymmer 30.000 besökare och besökarnas åldrar varierar från nyfödda till pensionärer. Biljetterna har sålt slut till festivalen en majoritet av alla år sedan början av 2000-talet.

Genom åren har också antalet scener på området blivit allt fler och livemusik spelas mer eller mindre dygnet runt.

Många besökare vittnar om den härliga gemenskapen på campingområdet som även det fått utökas i storlek under årens lopp.

Akterna – ett urval

Sedan starten har festivalen hunnit dra på sig en gedigen lista av stora artister som headlinat festivalens stora scen. Sweden rocks hemsida uppger att heavy metal-band som Aerosmith, Mötley crue, Slayer, Motörhead, Black sabbath, Guns n’ roses, Kiss med flera har stått på Sweden rocks scener igenom åren.

Men utöver “vanlig” hårdrock har allt fler inom de mer extrema metal-grenarna fått ta plats på Sweden rocks scener och idag finns black-,doom-,death- och slugde-metal representerade bland artisterna.

fitclub