Bästa rockfestivalerna i Europa

15 feb

Sverige har visserligen rykte om sig att vara en av de bästa rocknationerna i världen, och många vallfärdar norrut till vårt avlånga land varje år för att besöka någon av de rockfestivaler som anordnas här. Men det betyder inte att resten av Europa inte har mycket att erbjuda rockfantaster som vill se sina favoritband på en festival.

Inte långt från svensk mark, i Storbritannien, arrangeras till exempel Download Festival varje år. Den anordnas mer specifikt i Donington Park i Leicestershire, och det är både den mest populära sommarfestivalen och den mest populära rockfestivalen i landet. Det är sannolikt tack vare de stora namn inom genren som festivalen har dragit genom åren, så som Metallica, Slipknot, Iron Maiden, Motörhead, Aerosmith, AC/DC, Judas Priest, Mötley Crüe, ZZ Top, White Snake, Thin Lizzy och Guns ’N’ Roses.

Om man vill söka sig till sydligare breddgrader kan Azkena Rock Festival, eller ARF som den brukar kallas, vara rätt festival att satsa på. Den går nämligen av stapeln i Vitoria-Gasteiz i Spanien, och så som man kan förvänta sig av en spansk festival är den välkänd för att ha en lugn och avslappnad stämning. En annan anledning till detta kan vara att festivalen undviker att marknadsföra sig för ”mainstream”-publiken, och istället riktar in sig på undergroundpubliken. Det betyder dock inte att ARF är en liten festival – publikrekordet ligger på 44 000 sålda biljetter, vilket skedde år 2006. En stor bidragande orsak till detta var att Pearl Jam spelade på festivalen. Andra band som har uppträtt på ARF:s scener genom åren är Deep Purple, Bad Religion, Sex Pistols, Kiss, Queens of the Stone Age och Alice Cooper.

Om du bestämmer dig för att åka på någon av dessa festivaler, kan det vara bra att läsa på lite innan om att boka flygbiljetter på nätet, för att försäkra dig om att du får bästa möjliga pris. En sak som många funderar på är till exempel om flygbolagen använder cookies för att höja flygpriserna. Om du vill ta reda på hur det egentligen ligger till ska du gå in på Avioneros blogg, där du får svaret på den frågan och många andra frågor om resor. Genom att vara påläst innan du bokar dina flygbiljetter kan du spara pengar som du sedan kan lägga till din resebudget och använda på plats på festivalen.

fitclub